Avslappnande cykelsemester med barn

Avslappnande cykelsemester med barn

Visst älskar du dina barn mer än något annat, och vill därmed att även de ska följa med på semestern till det där fina hotellet i Värmland som du bokat? Då är det bara för dig att ta med barnen för att tillsammans kunna njuta av tillvaron. Värt att tänka på är dock att semester med barn inte alls innebär samma typ av semester som du får om du är ensam eller med andra vuxna. Och det både på gott och ont. 

Barn på semester är både roligt och jobbigt

Att ha med barnen på semester kan vara både avslappnande och stressande. Sannolikheten att den blir stressig är dock dessvärre ganska stor. Framförallt beror det på att barn ofta är uttråkade och vill ha saker att göra. Om du vill slå flera flugor i en smäll kan vi rekommendera dig att inför semestern ta med olika redskap för aktiviteter utomhus, så som era cyklar. 

Längtar du efter att få sätta dig på cykeln och bara njuta av miljöerna finns det inget som hindrar dig från att både underhålla barnen, motionera och göra just det – njuta av omgivningarna och se nya saker ihop. Hur drömmigt det än må låta är det inte säkert att barnen vill just precis detta. Som tur är finns det saker du kan göra för att få barnen lika taggade på att cykla som du!

Var förberedd

När du och dina barn ska ta er ut på en cykeltur gäller det att alltid ligga steget före. Och det inte bara gällande planeringen om vart ni ska cykla, utan det även vad som händer om barnen blir trötta och inte vill cykla mer. 

Cykelvagn och matsäck 

Beroende på hur gamla barnen är finns det olika knep för just detta. Är de så pass unga att de kan sitta i en cykelvagn är det guldvärt att ha med en bra cykelvagn under turen – där kan barnen sätta sig och vila när de själva inte vill cykla mer. 

Om du har äldre barn är det bra att ha en cykelvagn ändå. Där kan ni förvara packning och annat som kan behövas under turen. På så sätt slipper ni ha med er tiotals väskor med plåster, mat, dryck, kläder och massa annat som du också bör ha förberett inför cyklingen. Detta kan göra stor skillnad hur upplevelsen blir både för dig och barnen!

Related Posts