Unna dig en skön helg på spa

Om du känner att det börjar bli dags för en skön helg på hotell för avkoppling, god mat och trevliga stunder så kanske det är dags för en spa weekend? Det är få ting som är så avslappnande som en helg på ett schysst spa. Tänk inte på någonting utan slappna bara av, njut av massage, låt alla spänningar släppa och unna dig en helg full av välmående och egenvård. Åk med en kompis eller partner till ett av alla populära spahotell i Sverige och skäm bort varandra med sköna behandlingar. Varför inte varva med en vandring i vacker natur och ät riktigt gott på hotellets restaurang.

När man åker på spa har man många olika ritualer och behandlingar att välja på. Skrubba, massera, exfoliera, basta, simma och så en till massage på det… Det brukar räcka med två eller tre behandlingar på en helg, eftersom det kan vara ganska påfrestande för systemet att detoxa – javisst är det en paradox att kroppen blir trött av att slappna av! Men det är bättre att inte belasta kroppen med för många behandlingar åt gången. Däremot kan man njuta av jacuzzi och komplettera massage med ansiktsbehandling och fotskrubb till exempel.

Många spahotell erbjuder olika paket så att man får en helkroppsbehandling och känner sig som ny från topp till tå. Det finns också familjepaket och paket för par. När ni återvänder till jobbet på måndag med ny energi och skimrande hud kommer ni verkligen inte ångra att ni tog en välbehövd time-out från vardagslivet.