Naturupplevelser i Värmland

Naturupplevelser i Värmland

Värmland har så mycket att erbjuda och det spelar ingen roll om du bokar ett hotell för skön avkoppling, för att upptäcka mer av närområdet eller för att besöka vänner och familj. Värmland har någonting för alla individer och framförallt härliga naturupplevelser som du kan boka in under dagen. Vi listar några saker som vi har på vår att-göra-lista!

Fina vandringsleder

För dig som älskar att ta dig fram i naturen till fots erbjuder Värmland många fina vandringsleder som du kan välja mellan. 

Särskilt populär är Järnleden som är cirka 30 kilometer lång. Om du har mycket energi i kroppen kan denna vandring utföras som en längre dagstur, alternativt kan du dela upp rutten på två dagar och boka hotell i området. En annan perfekt vandringsled är Sundbergsleden. Denna är på 6 kilometer och kan därför promeneras av de flesta, även för dig som har med dig barn på resan.

Glaskogen – Värmlands största naturreservat

Om du uppskattar att se mer av skyddad natur med en varierad terräng så måste du besöka Glaskogen. Detta är Värmlands största naturreservat och ligger vid Sunne. Här har du möjlighet att paddla kanot eller välja någon av naturreservatets populära leder. I skogen hittar du mindre sjöar, myrar och såklart vacker skog. En vackrare naturupplevelse är svår att hitta!

Klaraälven

I Värmland hittar du Klaraälven. Förutom att du kan betrakta det porlande vattnet och få en väldigt fridfull dag vid älven, så kan du också boka in lite olika typer av aktiviteter. Den kanske allra mest populära är att lära sig konsten att bygga en flotte.

Related Posts