Ökad efterfrågan på spahotell

I Stockholm råder på många sätt en pånyttfödelse i populariteten kring spa. För även om företeelsen har anor som sträcker flera århundraden bak i tiden så har efterfrågan haft sina upp- och nedgångar. Från att ha ansetts vara något förlegat så är återigen spahotell på tapeten. Det verkar helt enkelt som att en ny generation har fått upp ögonen för vilken unik upplevelse det kan vara.

Vi som är i hotellbranschen är så klart vana med att efterfrågan växlar med tid och säsong. Men det var nog länge sedan vi såg ett så pass drastiskt skifte. För från att ha ansetts ointressant så är det nu nästan kö till bokningar på spahotell. Och vad är det egentligen som ligger bakom skiftet? Det vore såklart omöjligt att ge ett endaste svar till det hela. Men några trendskiften har vi lagt märke till.

Nedvarvning i vardagen har på nytt blivit aktuellt. Särskilt då fler har lagt märke till den negativ inverkan som stress har på liv och hälsa. I problematiska tider som dessa så har fler även valt att uppmärksamma nyttan i mer enskilda upplevelser. Därför väljer väldigt många att unna sig själv en lugn stund på spa. Och vad som är spännande är att fler och fler får upp ögonen för hur gynnsamt det hela kan vara. Med ett stort antal hälsofördelar är det verkligen svårt att sätta ett ekonomiskt värde på det hela. Genom att göra spa till en del av din vardag så kan du få oanade fördelar.