Skäm bort dig själv

När var senaste gången du gav dig själv en present? Eller när du gjorde någonting bara för din egen skull, för att skämma bort dig själv lite extra? Det är så enkelt att skämma bort människor i sin närhet, men samtidigt är det så enkelt att glömma bort sig själv. Samtidigt får du inte glömma att det är ju dig själv som du ska leva med hela livet, så därför är det extra viktigt att du själv också mår bra. Nu är det med andra ord dags för dig att göra någonting som du själv mår bra av!

Gör det du vill

Detta kan innebära i princip vad som helst egentligen. Känner du att du behöver åka bort en stund kan du checka in på ett hotell i din hemstad, i en stad i närheten av dig eller passa på att uppleva en helt ny stad. Miljöombyte kan göra mer än man tror. Känner du istället för att ta dig ut i friska luften är det bara att du tar på dig din cykelhjälm, sätter dig på cykeln och cyklar iväg dit just du vill. 

Kommer du inte på vad du vill göra kan du sätta dig ner en stund och lyssna inåt. Vad behöver du här och nu? Vad vill din kropp göra? Vill den springa, gå, vila, dansa, hoppa eller ligga still? Och vad vill din hjärna göra? Vill den räkna, läsa, koppla av eller tänka? Ta dig tiden till att göra någonting bara för sig själv, du är minst lika viktig som någon annan.