Ta hand om din hud efter din behandling

Det spelar ingen roll om du ständigt går på spabehandling och gör ansiktsmask eller massage om du inte tar hand om din hud på hemmaplan. Att boka in spahotell är en lyx i tillvaron, men ingenting som de flesta har råd att göra varje vecka. Så rätt produkter och en bra rutin kommer att göra stor skillnad så att du kan bevara hudens lyster efter behandlingen och få din hud att må bättre. Så vad bör en bra hudvårdsrutin bestå av för att göra skillnad?

Ansiktstvätt

En ansiktstvätt är viktig att använda antingen morgon och kväll eller endast på kvällen. Under dagen kommer nämligen smuts och bakterier från luften att ligga på huden och om detta inte tas om hand, så kan det orsaka inflammation eller att din hud inte mår särskilt bra. 

Men här gäller det att du faktiskt lär känna din hud och att du väljer en ansiktstvätt som passar din hudtyp. Ingredienserna ska balansera ut huden och inte ge en torr känsla efteråt. Detta är ett tecken på att du har över tvättat din hud från dess naturliga oljor och du bör istället välja en mer mild variant från till exempel indy beauty.

Återfuktning

Yttre påfrestningar och väder kan också komma att torka ut din hud och framförallt under årets kallare månader så är det viktigt att du tillsätter fukt för att din hud ska må bra och kunna reparerar sig själv. Även här gäller det att du väljer en kräm eller gel som är anpassad för din hudtyp, så att den inte är för rik eller inte ger den återfuktning som din hud behöver.