Trevliga resmål i Sverige

Det kan vara lätt hänt att man glömmer bort hur vacker och varierande den svenska naturen och klimatet är. Oavsett intressen och smak, kan du hitta ett trevligt resmål på svensk mark som du kommer tycka mycket om. Dessutom har du möjlighet att utöva de flesta friluftsaktiviteter och vandra, åka skidor eller dyka i svenska vatten.

I denna artikel kommer vi lista några trevliga resmål i Sverige som du bör besöka vid minst ett tillfälle. Du kommer bli en riktig hövding på svenska destinationer och en bonus är också att du inte behöver åka så långt för att hitta nya platser att upptäcka.

Visby och ringmuren

Visby är nog en av Sveriges mest anrika resmål där du kan upptäcka Gotland från sin allra bästa sida. Ringmuren som omger staden har också sin alldeles egna historia och med mängder av andra historiska sevärdheter så kommer detta resmål att vara lite extra bra för dig som vill kombinera avkopplande restaurangbesök med lärorika utflykter.

Höga kusten

Detta resmål i Sverige kanske är allra mest känt för sitt bryggeri. Ölen Höga Kusten är en av Systembolagets storsäljare och är smakrik och uppskattad av många. Men detta resmål bjuder också på så mycket annat. Höga Kusten kombinerar en varierande natur som består av fjäll, kustmark och skog, vilket gör detta resmål perfekt för dig som gillar att upptäcka mer av naturen och till exempel vandra.

Omberg

Omberg hittar du i Östergötland och är ett mycket trevligt resmål som passar dig som gillar naturen eller att spela golf. Omberg bjuder på en av Sveriges kanske vackraste golfbanor. Men resmålet har också ett väldigt fint hotell och god mat som passar samtliga besökare.