Värmlands vackraste platser

Värmlands vackraste platser

Vi älskar Värmland och idag vill vi tipsa om några av de vackraste platserna du kan besöka när du är här. Bosnäsudden, som också kallas för Räggårdsviken, är en fridfull plats där man kan meditera, njuta av stillheten och verkligen ladda batterierna. När solen skiner är detta en utmärkt plats för bad, picknick och avslappning.

I Karlstad hittar vi Skutberget med den otroliga utsikten över Vänern. Där finns allt man behöver för en lyckad dag utomhus, året om. Ta en skön promenad i deras fina motionsspår, slappna av med bad frisbee, spela volleyboll, grilla på en av deras grillplatser eller njut av en måltid på deras egen restaurang. Perfekt ställe för hela familjen i en av Sveriges vackraste skogar.

Om man vill ta sig en fika kan vi rekommendera Värmskogs Café, som främst är kända för sina smarriga räksmörgåsar och goda kaffe. Sitt och njut intill sjön och njut av trädens sus. Alla borde unna sig en räksmörgås då och då! Eller glass kanske är lite mer din grej? Då är det Mormors glasscafé som gäller. Ja, det är precis lika mumsigt som det låter. Även om vi har bokat vår bröllopslokal Stockholm önskar vi att Mormors glasscafé kunde komma med glass-catering.

På finngården Kvarntorp, som ligger 10 kilometer sydväst om Lekvattnet, kan man äta den värmländska rätten “motti och fläsk” och njuta av en fantastisk utsikt över landsbygden. En underbar plats när man behöver en paus från stadens puls. Där kan man sitta på en träbänk och se fåren beta ute i det fria.