Varva ner med naturlig mat

Det är inte alltid du har tid att boka en hotellvistelse för att få lite lugn och ro. Som tur är så går det att slappna av och må bra hemma, och det på olika sätt.

När du känner att du börjar bli stressad och att det går för långt så finns det några saker du kan göra för att lugna ner dig själv – utan att åka någonstans. Ett sätt är att äta bra, naturlig och näringsrik mat som får dig att må bra. Om du kombinerar detta med att till exempel vara ute i friska luften eller göra något annat som får dig att må bra så kommer du må gott. 

Bra mat ger bra känslor

Det är såklart inte så enkelt som att äta bra och så är alla dina problem helt borta. Men det hjälper att äta bra mat som får dig att känna dig pigg och stark. Det kan till exempel handla om något så litet som att byta ut saften i termosen du har med dig ut mot rödbetsjuice. Här kan du kika på vilka olika typer av rödbetsjuice det finns och vad det kan ge dig för positiva effekter.  

Att äta mat som både smakar och gör gott bidrar till att du får bra känslor. Det betyder dock inte att du aldrig får äta färdigköpt mat, eller så kallad skräpmat. Det betyder helt enkelt att du så ofta som möjligt ska äta sådant som du tycker om och som du vet ger dig mycket näring – det kan få dig att bli lugn.